koledzy jaki macie cel w wymianie oświetlena tablicy na LED - bo szczerze niezbyt rozumiem. Środek LED bardzo polecam lusterka też - ale po co komu widzieć moje nr-ki?
[O2] Alarm sam się włącza, O2 2006.
Zwiń
X
-
[O2] Alarm sam się włącza, O2 2006.
Witam!
Mam problem z alarmem w O2 2006, od kilku dni sam się włącza zaraz po zamknięciu drzwi. Kontrolka przy kierownicy mruga szybko kilka razy po odblokowaniu drzwi i tyle.
Nie mam pojęcia czy to system oryginalny czy dokładany w salonie ale na pewno był od początku w samochodzie. Syrenka zlokalizowana jest przy zamku maski, firmy "Guardian System". Wstępnie odłączyłem syrenę ale kierunki dalej mrugały więc wypiąłem bezpiecznik od sterownika który mam w okolicy ściany bezpieczników. Dodatkowo w tym miejscu jest jakiś mały guzik. Jutro wrzucę zdjęcia.
Ktoś ma pomysł co to może być lub wie jakiej firmy były montowane alarmy w O2, żeby dostać się do instrukcji? Nie chcę rozbierać deski :?
-
-
Kev, na pewno nie jest to ori, bo syrenka na to wskazuje.
Zdejmij osłonę dolną osłonę deski (5 minut) i masz wszystko jak na dłoni
wypnij ten alarm i ewentualnie połącz przewody odpowiedzialne za odcięcie zapłonu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Odłączyłem bezpiecznik od alarmu bo był "na wierzchu" przy ścianie z bezpiecznikami i jest ok. Nie odcina zapłonu więc bez problemu na razie, centralny itd działa dalej. Nie wiem czy w ogóle coś z tym robić, bo nawet jak wyła syrenka a ja grzebałem coś przy kablach w okolicy stacyjki to przechodnie nawet nie reagowali :shock:
Czujniki zamknięcia drzwi działają, sprawdzałem na początku. Gdzieś też przeczytałem, że może to być wina słabego akumulatora, ostatnio robię trasy po 5km, może słabo ładuje?
Komentarz
-
Komentarz